اگر با زبان برنامه نویسی PHP کار کرده باشید حتما موافق هستید که PHP اگر به یک پایگاه داده متصل شود، به یک قدرت عالی میرسد و میتوان با آن کارهای فوقالعادهای کرد. در این آموزش میخواهیم دربارهی اتصال به دیتابیس در PHP صحبت کنیم و یاد بگیریم که چطور میتوانیم با استفاده از تابع mysqli_connect به پایگاه داده وصل شویم.
دانلود این فیلم آموزشی با کیفیت بالا و حجم ۱۴ مگ
روش های مختلف اتصال به دیتابیس در PHP
شما برای اتصال به دیتابیس در PHP روش ها و راه های مختلفی را میتوانید پیش بگیرید. برای مثال میتوانید از روش برنامه نویسی شی گرا اینکار را انجام دهید یا بصورت رویهای کدهای اتصال به پایگاه داده یا دیتابیس را بنویسید.
اگر میخواهید دربارهی دیتابیس بیشتر بدانید، پیشنهاد میکنم مقالهی پایگاه داده (دیتابیس) چیست؟ را مطالعه کنید. همینطور اگر با PHP آشنایی زیادی ندارید، مقالهی PHP چیست؟ نیز میتواند بسیار مفید باشد.
در این فایل آموزشی میخواهیم با استفاده از تابع mysqli_connect بصورت رویهای به دیتابیس وصل شویم.
برای اتصال به دیتابیس در PHP با استفاده از تابع mysqli_connect میتوانیم کد زیر را بنویسیم:
۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ |
<?php $db = mysqli_connect('localhost', 'mehdi', '۱۳۵۷۹', 'yadify_users'); if($db){ echo 'connected'; } else{ echo 'error'; } ?> |
در خط ۲ از این کد، از تابع mysqli_connect استفاده کردهایم. برای استفاده از این تابع باید ۴ مقدار را در آن وارد کنیم:
پارامتر اول این تابع را باید مقدار localhost وارد کنیم. فرقی نمیکند که هاست شما یک سرور واقعی است یا اینکه لوکال درحال کار هستید. در هر صورت پارامتر اول این تابع باید مقدار localhost باشد.
پارامتر دوم باید نام کاربردی دیتابیس و پارامتر سوم باید رمز آن نام کاربری باشد. اگر از نرم افزارهایی مثل wamp یا xampp استفاده میکنید، میتوانید از نام کاربری پیشفرض root و پسورد ” (پسورد خالی) استفاده کنید. اما اگر در یک سرور واقعی در حال کار هستید، در هنگام ساخت دیتابیس، نام کاربری و پسورد مورد نظرتان را باید بسازید.
پارامتر چهارم نیز باید نام پایگاه دادهای باشد که میخواهید به آن وصل شوید که اطلاعات را از آن بخوانید یا اطلاعات جدید را وارد آن کنید.
اینها پارامترهایی بودند که باید به تابع mysqli_connect میدادیم که بتوانیم به پایگاه داده وصل شویم. حالا این تابع را درون یک متغیر، مثلا با نام db$ قرار میدهیم. که بعدها با این متغیر کارهای زیادی در کدمان میتوانیم انجام دهیم.
در خط ۳ نیز با استفاده از یک شرط if چک کردهایم که اگر اتصال به دیتابیس در PHP با موفقیت انجام شد، یک پیام connected به معنای موفقیت در وصل شدن به دیتابیس به کاربر نشان داده شود. در غیر صورت پیام error به کاربر نشان داده شود.
حالا اقدام میکنیم و کدمان را در مرورگر باز میکنیم. اگر تمامی کدهایی که نوشته باشیم، نام کاربری، کلمه عبور و نام دیتابیسمان درست باشد، عبارت connected و در غیر این صورت عبارت error برای ما نشان داده میشود. که اگر با error مواجه شدیم باید یک بار دیگر کدمان را بررسی کنیم که چه خطایی در آن باعث ایجاد خطا در اتصال به پایگاه داده است.
سلام اگر یه ویدئو آموزشی راجب کار با ajax که مثلا چجوری با دیتابیس ارتباط برقرار میکنه و اطلاعات رو میگیره بزارین عالی میشه
مثلا دوتا دکمه داریم توی صفحه با کلیک به روی هر کدوم از دکمه ها اطلاعاتی از دیتابیس خونده بشه و نشون داده بشه به کاربر
سلام جناب معصومی عزیز
دربارهی PHP Ajax یک آموزش بسیار کامل و جامع خواهیم داشت که همین روزها منتشر میشود و در آن یک دیکشنری کامل را با PHP Ajax طراحی و برنامه نویسی میکنیم.
امیدوارم برای دوستان مفید باشه.