جستجو برای:
  • خانه
  • مقالات
    • مقالات مشاوره‌ای/توضیحی
    • HTML5
    • CSS3
    • PHP & MySQL
    • پایگاه داده (database)
  • شروع برنامه نویسی از صفر تا کسب درآمد
  • درباره ما
  • تماس
    • تماس با ما
    • پیشنهاد آموزش
یادیفای
  • خانه
  • مقالات
    • مقالات مشاوره‌ای/توضیحی
    • HTML5
    • CSS3
    • PHP & MySQL
    • پایگاه داده (database)
  • شروع برنامه نویسی از صفر تا کسب درآمد
  • درباره ما
  • تماس
    • تماس با ما
    • پیشنهاد آموزش
0
ورود / عضویت

همه چیز درباره‌ی طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو (Responsive)

12 نوامبر 2018
ارسال شده توسط مهدی خسروی
CSS3 ، HTML5 ، طراحی وب ، فرانت اند (Front End)
125 بازدید
طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو

اگر بخواهید به عنوان یک طراح وب حرفه ای شناخته بشید، یکی از مهارت هایی که حتما باید داشته باشید، طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو یا Responsive Web Design است. در این آموزش بصورت کامل بررسی میکنیم که طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو چیست، چه کاربردی دارد و چطور میتوان آن‌را یاد گرفت. پس با من در این آموزش همراه باشید تا بصورت کامل با طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو آشنا شویم و هر آن چیزی که از آن نیاز داریم را یاد بگیریم.

لیست مطالب ارائه شده در این آموزش:

برای مطالعه‌ی هر قسمت، میتوانید روی تیترهای زیر کلیک کنید:

  • طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو چیست؟ (فیلم آموزشی)
  • مزایای طراحی وب ریسپانسیو
    • الزامات یک طراح وب حرفه‌ای
    • همه جا در دسترس هستید
    • کاربرتان لذت میبرد
    • قشر زیادتری از مخاطبان را خواهید داشت
    • در رتبه‌ی سایت‌تان موثر است
  • آماری عجیب!
  • یک معیار مهم برای گوگل
  • من یک طراح وب هستم، نمیخوام برای خودم سایت داشته باشم!
  • آیا وبسایت من ریسپانسیو است؟
  • چطور یک وب سایت ریسپانسیو طراحی کنیم؟ از کجا یاد بگیرم؟

طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو چیست؟

دانلود این فیلم آموزشی با حجم ۲۶ مگ

اگر بخواهیم بگوییم که طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو به چه معناست، میتوانیم آن را در یک جمله به این صورت خلاصه کنیم:

طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو یعنی صفحات وبمان را به گونه ای طراحی کنیم که در سایزهای مختلف صفحه‌ی نمایش مثل موبایل‌ها، تبلت‌ها و… سایت‌مان به درستی نمایش داده شود.

امروزه با توجه به افزایش تعداد کاربرانی که با استفاده از تلفن های همراه یا تبلت اقدام به گشت و گذار در سطح اینترنت میکنند، بسیار مهم است که وبسایتی که توسط شما طراحی میشود، قابلیت نمایش صحیح در انواع صفحات نمایش را داشته باشد.

اگر شما یک طراح وب باشید که با استفاده از HTML5 و CSS3 اقدام به طراحی وب میکنید، یکی از مهارت هایی که حتما باید به آن مسلط باشید، مهارت طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو است. اگر به این مهارت مسلط نباشید، نمیتوانید خودتان را یک طراح وب حرفه‌ای بنامید. زیرا مهارت طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو یکی از مهم ترین مهارت هایی است که شما به عنوان یک طراح وب حرفه‌ای باید به آن مسلط باشید.

امروزه داشتن یک وبسایت ریسپانسیو یا واکنش گرا (Responsive) یکی از المان هایی است که هر کسی باید به آن توجه کند. اگر شما مهارت طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو نداشته باشید، بزودی از چرخه‌ی رقابت حذف خواهید شد.

در این مقاله بصورت کامل یاد میگیریم که چرا طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو اینقدر مهم است و در انتهای این مقاله یک منبع آموزشی فوق العاده برای یادگیری طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو به شما معرفی میکنیم.

طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو

مزایای طراحی وب ریسپانسیو

ممکن است این سوال برایتان پیش باید که چرا باید طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو (Responsive) را یاد بگیریم و اصولا چرا باید سایت هایی ریسپانسیو داشته باشیم؟ سوال بسیار خوبی است. در ادامه میخواهیم به این سوال جواب دهیم.

مقاله‌ی مرتبط: چطور به راحتی متن های انگلیسی را بخوانیم و متوجه شویم؟

 

الزامات یک طراح وب حرفه‌ای

شما به عنوان یک طراح وب حرفه‌ای، یکی از مهارت هایی که حتما و قطعا باید به آن مسلط باشید، طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو می‌باشد. با استفاده از این مهارت شما میتوانید کاری کنید که وبسایت هایی که توسط شما طراحی میشود، در دستگا‌ه‌های مختلف، حالت نمایشی خوبی داشته باشد.

تسلط به این مهارت آنقدری مهم است که میتوانیم بگوییم که اگر یک طراح وب هستید و به طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو مسلط نیستید، بزودی از رقابت طراحان وب حذف خواهید شد! 

اگر میخواهید یک طراح وب حرفه‌ای باشید، پیشنهاد میکنیم که هرچه زودتر اقدام به یادگیری این مهارت کنید. در انتهای این آموزش یک منبعی آموزشی خیلی خوب به شما معرفی میکنیم.

 

همه جا در دسترس هستید

یکی دیگر از مزایای طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو این است که اگر سایت شما Responsive باشد، شما همه جا در دسترس خواهید بود و کاربران‌تان در هرجایی میتوانند شما را ببیند.

مهم نیست که سایت شما در یک تلفن هوشمند، یک تبلت یا یک مانیتور بزرگ باز شود. اگر وبسایتی که طراحی میکنید ریسپانسیو باشد، نمایش وبسایت شما در هیچ دستگاهی با هیچ اندازه ای دچار هیچ مشکلی نمیشود.

 

کاربرتان لذت میبرد

یکی دیگر از مزایای طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو این است که کاربر هنگام کار با سایت شما، از آن لذت میبرد. 

وقتی کاربر شما سایت‌تان را با موبایل، تبلت، لپ تاپ و… باز میکند و از آن بدون هیچ مشکلی استفاده میکند، باعث میشود که از کار با سایت شما لذت ببرد و این فوق العاده است.

در حالی که اگر سایت شما یک سایت واکنش گرا یا Responsive نباشد، کاربران هنگام کار با سایت شما بسیار اذیت میشوند و خاطره‌‌ی خوبی از سایت شما در ذهن آن‌ها نقش نمی‌بندد. این باعث میشود که کاربران‌تان نسبت به شما حس خوبی نداشته باشند و این اصلا برای کسب و کار آنلاین شما خوب نیست!

مقاله‌ی مرتبط: آیا میدانید که چرا میخواهید برنامه نویس شوید؟ ۸ دلیل مرسوم

 

قشر زیادتری از مخاطبان را خواهید داشت

اگر شما طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو بلد باشید، میتوانید سایت هایی طراحی کنید که مخاطبان زیادی داشته باشند.به این معنا که سایت شما میتواند همه کاربران موبایلی، تبلتی و… را پوشش دهد.

این موضوع در حالی است که اگر سایت شما واکنش گرا یا Responsive نباشد، شما تمام افرادی که از موبایل ها و تبلت ها برای مشاهده‌ی سایت شما استفاده میکنند را از دست خواهید داد. به این دلیل که این افراد وارد سایت شما میشوند و به دلیل عدم واکنش گرا بودن سایت شما، سریع از آن خارج میشوند و این فاجعه است.

 

در رتبه‌ی سایت‌تان موثر است

طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو در رتبه سایت شما نیز موثر است. این مورد را در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.

طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو

آماری عجیب!

طبق آماری که در سطح اینترنت وجود دارد و تا حدودی میتوان به آن استناد کرد:

  • ۴۵ میلیون کاربر اینترنت در ایران وجود دارد
  • ۶۰ درصد جست و جوهای اینترنتی توسط موبایل ها انجام میشود

با استفاده از این دو آمار ساده میتوانیم متوجه شویم که چرا طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو اینقدر مهم است. درصد بالایی از جست و جوهای روزانه توسط دیوایس های همراه انجام میشود. اگر سایت ما برای دیوایس های همراه بهینه نباشد، تمام کاربرانی را که از دیوایس های همراه استفاده میکنند را از دست میدهیم.

 

یک معیار مهم برای گوگل

با توجه به افزایش روز افزون کاربران موبایلی و تبلتی، یکی از معیارهایی که گوگل به تازگی به آن اهمیت بسیاری داده است، ریسپانسیو بودن وبسایت هاست.

هدف اصلی گوگل این است که سایت‌هایی را در نتایج جست و جو قرار دهد که کاربران از آن سایت ها لذت ببرند و خواسته‌هایشان به راحتی براورده شود. اگر سایت شما یک سایت واکنش گرا یا Responsive نباشد، کار با سایت شما برای افراد مختلف راحت نخواهد بود. به همین دلیل یک امیتاز مهم از دیدگاه گوگل که ریسپانسیو بودن سایت‌تان است را از دست خواهید داد.

پس اگر میخواهید یکی از المان‌های مهم را در سایت خود داشته باشید، حتما باید به طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو مسلط باشید. با من همراه باشید تا بگوییم که چطور میتوانید این تخصص را یاد بگیرید.

مقاله‌ی مرتبط: همه چیز درباره‌ی تفاوت سایت های استاتیک و داینامیک

 

من یک طراح وب هستم، نمیخوام برای خودم سایت داشته باشم!

ممکن است با خود بگویید که «من یک طراح وب هستم و نمیخواهم سایتی داشته باشم که نگران واکنش گرا بودن یا نبودن آن باشم.» موضوع بسیار خوبی است. در این قسمت میخواهیم درباره‌ی آن صحبت کنیم.

طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو برای ۲ دسته از افراد امری ضروری می‌باشد:

  1. اشخاصی که دارای یک سایت هستند، باید سایت‌ آن‌ها ریسپانسیو باشد. دلایل این امر را نیز در ابتدای مقاله عنوان کردیم.
  2. اشخاصی که طراحی وب با HTML و CSS انجام میدهند نیز باید به طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو تسلط کامل داشته باشند. چرا؟

به ۲ دلیل:

  1. اگر شما مهارت طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو (Responsive Web Design) را نداشته باشید، نمیتوانید به خودتان یک طراح وب حرفه‌ای بگویید و بزودی از دور رقابت حذف خواهید شد. زیرا یکی از مهم ترین مهارت‌های طراحی وب را ندارید.
  2. همینطور اگر شما بخواهید برای اشخاص دیگری یک وبسایت طراحی کنید و یا در یک شرکت طراحی سایت استخدام شوید، یکی از چیزهایی که حتما از شما درخواست میشود، ریسپانسیو کردن قالب است. که اگر به آن مسلط نباشید، ممکن است فرصت های شغلی و کاری بسیاری را از دست بدهید، زیرا این موضوع هرروز دارای اهمیت بیشتری میشود.

طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو

آیا وبسایت من ریسپانسیو است؟

سوال بسیار خوبی است. برای اینکه چک کنیم که آیا وبسایت‌مان طبق اصول طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو طراحی شده است یا خیر، یک تست بسیار ساده دارد.

وبسایت‌مان را در یک مرورگر اینترنتی مثل گوگل کروم باز میکنیم و اقدام میکنیم به کوچک کردن سایز صفحه مرورگرمان. با اینکار شبیه سازی میکنیم که اگر یک کاربر سایت ما را با موبایل خود باز کرد، با چه صحنه‌ای مواجه میشود. در واقع با کوچک کردن اندازه‌ی مرورگر، اندازه‌ی صفحه‌ی نمایش کاربر را بصورت نمایشی کوچک میکنیم. همین تست را میتوانید روی تلفن همراه‌تان نیز انجام دهید. یک سایت را باز کنید و ببنید که واکنش گرا هست یا خیر.

مقاله‌ی مرتبط: Front End چیست و به چه کسی برنامه نویس فرانت اند میگویند؟

در زیر میتوانیم تفاوت یک سایت واکنش گرا با یک سایت غیر واکنش گرا را ببینیم.

طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو

چطور یک وب سایت ریسپانسیو طراحی کنیم؟ از کجا یاد بگیرم؟

طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو

برای طراحی یک وبسایت واکنش گرا، راه‌های زیادی وجود دارد. در محصول «طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو» بصورت کامل و پروژه‌ی محور، یاد میگیریم که چطور میتوانیم وبسایت‌هایی ریسپانسیو طراحی کنیم.

در این محصول در قالب ۳ پروژه‌ی عملی صفر تا صد، هر آن چیزی که برای ریسپانسیو سازی صفحات وب نیاز داریم را یاد میگیریم.

اینجا کلیک کنید تا با این محصول فوق العاده بیشتر آشنا شوید!

اشتراک گذاری:
برچسب ها: ریسپانسیو سازیطراحی وبطراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو
درباره مهدی خسروی

۸ سال پیش که یادگیری برنامه نویسی رو آغاز کردم، با یک مشکل بزرگ مواجه شدم: کمبود منابع آموزشی حرفه‌ای و کاربردی به زبان فارسی. به همین دلیل، بعد از چندین سال فعالیت حرفه‌ای در زمینه‌ی برنامه نویسی، تصمیم گرفتم دانسته‌ها و تجربیات خودم را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم. پیشنهاد میکنم به آدرس yadify.com/gifts حتما سر بزنید :)

نوشته های بیشتر از مهدی خسروی

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

چرا HTML و CSS زبان برنامه نویسی نیستند؟
تفاوت فرانت اند و بک اند
راهنمای جامع تفاوت فرانت اند و بک اند (Front End vs Back End)
تفاوت استاتیک و داینامیک
همه چیز درباره‌ی تفاوت سایت های استاتیک و داینامیک
چطور عکس JPG را به PNG با پس زمینه‌ی Transparent تبدیل کنیم؟
تفاوت جاوا و جاوا اسکریپت
تفاوت جاوا و جاوا اسکریپت – هرکدام چه کاربردی دارند؟
جی کوئری چیست
جی کوئری چیست؟ هر آن چیزی که باید درباره‌ی jQuery بدانید
قدیمی تر CDN چیست؟ همه چیز درباره‌ی شبکه توزیع محتوا
جدیدتر برای شروع طراحی وب با HTML به چه ابزارهایی نیاز داریم؟

4 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • جلال گفت:
    ۲۹ آذر ۱۳۹۷ در ۰۱:۱۰

    داش مهدی کارت درسته_عشقی_یک جوون هستم که شروع کردم به طراحی سایت برای شغل زندگیم_مطالبت خیلی کمکم میکنن

    پاسخ
    • مهدی خسروی گفت:
      ۲ دی ۱۳۹۷ در ۱۴:۲۲

      سلام جلال عزیز
      ممنونم از شما و خوشحالم که مطالب و آموزش های سایت براتون مفید بوده. باعث افتخارمون هست که دوستان خوبی مثل شما داریم. مارو دنبال کنید، حتما مطالب فوق العاده ای به مرور منتشر خواهیم کرد.

      پاسخ
  • علیرضا گفت:
    ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۲۲:۰۸

    سلام بر شما من به صورت اتفاقی به مطالبی که ارایه داده اید هدایت شدم در این بازدید از سایت شما متوجه شدم در دنیایی که دروغ و کج روی هایی که مثل فارچ سر از این مرز و بوم بیرون زده است هنوز جوانانی چون شما وجود دارند که دانش خود را بی دریغ در اختیار دیگران قرار می دهند من به پاس این روحیه جوانمردانه شما بر آن شدم تا به سهم خودم از شما تشکر کنم من در خصوص ساخت صفحات وب اطلاعات چندانی ندارم اما نوشته های شما به گونه ای است که درک ان برای من چندان سخت نیست قطعا در آینده ای نه چندان دور در سایه ایزد منان توفیق و عزت نصیب شما خواهد شد

    پاسخ
    • مهدی خسروی گفت:
      ۱۷ آذر ۱۳۹۸ در ۱۹:۴۴

      سلام علیرضا عزیز
      از لطف و محبت شما ممنونم و خوشحالم که اموزش های سایت برای شما مفید بوده :)‌ امیدوارم بتونم این کیفیت رو حفظ کنم و هرروز اون رو افزایش بدم

      پاسخ
  • Mahsa گفت:
    ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۲۲:۰۸

    خیلی مفید و کاربردی 👌🏻👌🏻
    تشکر

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

مطالب مرتبط

چرا HTML و CSS زبان برنامه نویسی نیستند؟

راهنمای جامع تفاوت فرانت اند و بک اند (Front End vs Back End)

همه چیز درباره‌ی تفاوت سایت های استاتیک و داینامیک

چطور عکس JPG را به PNG با پس زمینه‌ی Transparent تبدیل کنیم؟

تفاوت جاوا و جاوا اسکریپت – هرکدام چه کاربردی دارند؟

جستجو برای:
.: روی یادگیری‌تان سرمایه‌گذاری کنید :.
  • مكان گيرنده
    فول کورس مسترکلاس توسعه وب
.: نظرات کاربران :.
  • مهدی خسروی در طراحی وب چیست؟ همه چیز درباره‌ی طراحی وب سایت (Web Design)
  • فاطمه در طراحی وب چیست؟ همه چیز درباره‌ی طراحی وب سایت (Web Design)
  • دوست در Stack Overflow چیست؟ همه چیز درباره‌ی استک اورفلو
  • مهدی خسروی در با ۱۴ پیش نیاز برنامه نویسی آشنا شوید! (+فیلم)
  • مهدی خسروی در PHP چیست؟ همه چیز درباره‌ی PHP و کاربرد آن
  • مهدی خسروی در Stack Overflow چیست؟ همه چیز درباره‌ی استک اورفلو
.: تماس با ما :.

ما به داشتن دوستان خوبی مثل شما افتخار میکنیم و بسیار خوشحال میشویم که پاسخگوی سوال‌هایتان باشیم. برای تماس با ما میتوانید از راه‌های زیر استفاده کنید:

+ آیدی پشتیبانی تلگرامی: yadify_support@

داستان یادیفای

از سال 1393 که فریلنسری برنامه نویسی رو شروع کردم، همیشه دوست داشتم که چیزهایی که یاد میگیرم رو با بقیه به اشتراک بذارم. که هم خودم بهتر یاد بگیرم و هم بتونم به بقیه کمکی کرده باشم.
مخصوصا اون موقع که محتوای تخصصی برنامه نویسی به زبان فارسی خیلی کم بود.
با xanbil.com شروع کردم به تولید محتوا و بعد از 3 سال به yadify.com رسیدیم.
جایی که در کنار هم سعی میکنیم برنامه نویسی رو به عنوان یه تخصص درآمدزا و خفن باهم یاد بگیریم و پیشرفت کنیم ...

دسترسی سریع
  • مقالات آموزشی
  • نقشه مسیر برنامه نویسی
  • مسترکلاس توسعه وب
  • درباره یادیفای
  • تماس با ما
چنل یوتوب برنامه نویسی پیج اینستاگرام
ساخته شده با و در یادیفای - از 1395
ورود
استفاده از موبایل
آیا هنوز عضو نیستید؟ اکنون عضو شوید
بازنشانی رمز عبور
استفاده از موبایل
عضویت
قبلا عضو شدید؟ اکنون وارد شوید

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت