آموزش Import و Export در phpmyadmin
حتما برای شما هم پیش آمده است که قصد داشتهاید از دیتابیس خود یک فایل خروجی بگیرید و برای شخصی بفرستید. و یا اینکه از فایل دیتابیس یک پروژه را دریافت کردهاید و نمیدانستید که چطور باید از آن استفاده کنید. در این آموزش بصورت کامل یاد میگیریم که چطور از دیتابیس خود Export بگیریم و چطور یک دیتابیس را Import کنیم.
دانلود این فیلم آموزشی با حجم ۱۳ مگ
بسیاری از دوستانی که دورهی ساخت فروشگاه اینترنتی حرفهای با PHP و MySQL را تهیه کردهاند، درخواست فایل دیتابیس این دوره را داشتند. و بعد ارسال توسط همکاران بنده، برخی از دوستان نمیدانستند که دقیقا چطور باید از این فایل ها استفاده کنند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم این آموش را آماده کنیم.
خروجی گرفتن از پایگاه داده (دیتابیس)
قبل از هرچیز اگر نمیدانید که دیتابیس یا پایگاه داده چیست، پیشنهاد میکنم مقالهی «پایگاه داده یا Database چیست؟ همه چیز دربارهی دیتابیس» را مطالعه کنید.
در این قسمت میخواهیم دربارهی این موضوع صحبت کنیم که چطور میتوانیم از پایگاه دادهای که داریم خروجی بگیریم. اینکار زمانی کاربرد دارد که شما پروژهای را نوشتید و میخواهید آن پروژه را روی سیستم دیگری نیز اجرا کنید. و یا اینکه میخواهید آن پروژه را به یک هاست واقعی منتقل کنید.
برای انجام اینکار، علاوه بر انتقال فایل ها، باید پایگاه داده خود را نیز منتقل کنید و برای انتقال پایگاه داده باید از آن خروجی یا Export بگیرید. برای انجام اینکار باید از phpmyadmin که یک ابزار برای کنترل دیتابیس است استفاده کنید.
برای گرفتن خروجی از یک دیتابیس، ابتدا آن دیتابیس را انتخاب میکنیم و سپس روی دکمهی export کلیک میکنیم. به عکس زیر دقت کنید:
سپس وارد صفحهی دیگری میشویم که دو گزینهی Quick و Custom را مشاهده میکنیم. روی Quick کلیک میکنیم و نهایتا Go را انتخاب میکنیم. در نهایت به ما مجموعهای از کدها داده میشود. یک Text Editor مثل Sublime یا حتی Notepad ویندوز باز میکنیم و کدها را در آن کپی/پیست میکنیم و نهایتا آن فایل را با فرمت sql. یا txt. ذخیره میکنیم.
در ادامه میگوییم که از این فایل به چه صورت میتوانیم استفاده کنیم.
ورود اطلاعات یا Import به پایگاه داده (دیتابیس)
خب در مرحلهی قبل خروجی یا Export گرفتن را یاد گرفتیم. شما ممکن است فایلی با فرمت sql. داشته باشید که بخواهید آنرا وارد phpmyadmin خود کنید.
آن فایل sql. یا txt. را با یک ادیتور مثل نوت پد یا Sublime یا… باز کنید و به دنبال خط کد زیر باشید:
-- Database: `database_name`
جلوی عبارت Database، نام پایگاه دادهای که باید بسازید را مشاهده میکنید. برای ساخت این پایگاه داده به phpmyadmin رفته و از منوی سمت راست روی new کلیک کنید و یک پایگاه داده با نامی دقیقا مشابه نام بالا بسازید.
بعد از اینکه این پایگاه داده خود را ساختید، نام آنرا در قسمت سمت چپ مشاهده میکنید. حالا فقط کافی است که اطلاعات آن پایگاه داده را وارد کنید.
برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنم مقالهی «تفاوت IDE و Text Editor – مزایا و معایب هرکدام چیست؟» و همینطور «کاملترین آموزش Sublime Text 3» را مشاهدهی کنید.
اگر فرمت فایل دیتابیسی که به دستتان رسیده sql. است، کافی است که از منو سمت راست دیتابیس خود را انتخاب کنید و از منوی بالا روی Import کلیک کنید:
نیازی به تغییر تنظیمات دیگر ندارید. الان فقط کافی است که دکمهی Go را کلیک کنید که تمام اطلاعات آن فایل را روی دیتابیس جدیدی که ساختهاید داشته باشید.
اما فرمت txt.
اما اگر فرمت فایلتان txt. بود کار متفاوتی باید انجام دهید. بعد از ساخت دیتابیس، در منوی بالا باید روی SQL کلیک کنید تا با صفحهی زیر مواجه شوید:
حالا در قسمت سفید رنگ باید تمام محتویات فایلتان را کپی/پیست کنید و نهایتا روی دکمهی Go بزنید تا بتوانید اطلاعات را وارد دیتابیس جدید خود کنید.
از طریق این دو روش میتوانید اطلاعات دیتابیس خود را از phpmyadmin خود بیرون بکشید و یا اطلاعاتی که از دیگران گرفتهاید را وارد phpmyadmin خود بکنید که بتوانید از آنها استفاده کنید.
درباره مهدی خسروی
۸ سال پیش که یادگیری برنامه نویسی رو آغاز کردم، با یک مشکل بزرگ مواجه شدم: کمبود منابع آموزشی حرفهای و کاربردی به زبان فارسی. به همین دلیل، بعد از چندین سال فعالیت حرفهای در زمینهی برنامه نویسی، تصمیم گرفتم دانستهها و تجربیات خودم را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم. پیشنهاد میکنم به آدرس yadify.com/gifts حتما سر بزنید :)
نوشته های بیشتر از مهدی خسرویمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید