چرا باید از وجود مشکلات و تحریم ها خوشحال باشیم؟
معمولا وقتی افراد با مشکلات، تحریم ها، فیلترینگ سایت ها و سرویس های مهم در ایران مواجه میشوند، اولین کاری که میکنند غر زدن و شکایت کردن است. اما آیا میدانید که همین تحریم ها و فیلترینگ باعث بوجود آمدن چه کسب و کارهای فوق العادهای شده است؟ در این فایل آموزشی میخواهیم دربارهی این موضوع صحبت کنیم که چرا باید از وجود تحریم ها، مشکلات، فیلترینگ و… خوشحال باشیم و به آنها به چشم یک فرصت نگاه کنیم. پس با من همراه باشید.
دانلود این فیلم آموزشی با کیفیت بالا و حجم ۴۵ مگ
یک بهانهی خوب برای غر زدن!
همانطور که حتما میدانید ما در ایران با انواع مشکلات و مسئله ها مواجه هستیم. یکی از بزرگترین مشکلات ما این است که به دلایل مسائل سیاسی، هیچ کسب و کار جهانی به ما سرویس نمیدهد. به عنوان مثال آمازون هیچوقت به ایران ارسال کالا ندارد و Uber هیچگاه فعالیتی در ایران نداشته است.
از طرفی دیگر یک مشکل دیگر نیز وجود دارد و آن بحث فیلترینگ است. بسیاری از مفیدترین سایت ها و سرویسها در ایران فیلتر هستند. برای مثال ما هیچوقت نمیتوانیم از نعمت Youtube استفاده کنیم و مجبور به استفاده از آپارات هستیم. (آپارات در مقایسه با یوتیوب یک شوخی است! در آینده آنرا حتما بررسی میکنیم)
مقالهی پیشنهادی: آیا همهی برنامه نویسان باید شب زندهدار، کمحرف، سیگاری و عاشق قهوه باشند؟
این دو دلیل میتواند دلایلی باشد که افراد زیادی آنرا بهانه کنند که کاری را انجام ندهند و یا به این دلایل اقدام به مهاجرت کنند. در جشن خداحافظی یکی از دوستانم که قصد مهاجرت به کانادا را داشت، با او صحبت میکردم و میگفت:
واقعا دیگه خسته شدم. اصلا توی ایران سرعت اینترنت به تو اجازه میده یه سرچ ساده توی گوگل کنی؟
چون آنشب قرار بود با خاطرهی خوش تمام شود، من هیچ بحثی با آن دوست نکردم و فقط موافقت کردم، در حالی که صدرصد با او مخالف بودم. در ایران هم میشود از سرعت اینترنت نسبتا خوبی برخوردار بود و هم میشود کارهای بسیار زیاد دیگری با اینترنت انجام داد.
اما نکتهای که وجود دارد این است که:
افراد از بهانههای تحریم، فیلترینگ و…. استفاده میکنند که دلیل موجهی برای کار نکردن، عدم پیشرفت و ثابت ماندن خود داشته باشند.
نکتهای که در خصوص افراد موفق وجود دارد این است که آنها عاشق مشکلات هستند. دلیل این موضوع را در ادامه بررسی میکنیم.
چرا باید از وجود مشکلات خوشحال بود؟
۲ نوع تفکر و رفتار مختلف در مواجه با مشکلات وجود دارد. رفتار اول که متاسفانه رفتار مرسوم اکثر مردم کشورمان است، غر زدن و شکایت کردن است. این افراد فقط به شرایط موجود غر میزنند و هیچ کار دیگری انجام نمیدهند. سالهاست کارشان همین است که غر بزنند و شکایت کنند و به زمین و زمان بد و بیراه بگویند!
اما تفکر و نوع دیگری از افراد نیز وجود دارند. این افراد در مواجه با مشکلات خوشحال میشوند و از وجود مشکلات و تحریم ها هیچوقت حس بدی پیدا نمیکنند. بلکه به آن به دید یک فرصت نگاه میکنند. چرا؟
زیرا هر مشکلی که در جامعه وجود داشته باشد، نیاز به یک راه حل دارد. و اگر ما بتوانیم یک راه حل سریع، ارزان و خوب ارائه دهیم، میتوانیم آن مشکل را به یک کسب و کار تبدیل کنیم.
در واقع هر مشکل، تحریم، فیلترینگ و… که در ایران وجود دارد، میتواند یک فرصت فوق العاده برای راه اندازی یک کسب و کار باشد.
مطالعهی این مقاله نیز میتواند برایتان جالب باشد: اهمیت بازی و تفریح در برنامه نویسی!
چند وقت پیش در مطالعهی یک کتاب فوق العاده به زبان انگلیسی بودم که با یک جملهی عجیب مواجه شدم:
اگر میخواهید پولدار شوید، به ۱ میلیون دلار فکر نکنید. به این فکر کنید که چطور میتوانید به ۱ میلیون نفر خدمت کنید!
این جمله فوق العاده است و بنظرم باید آنرا را طلا نوشت. هرچقدر شما به آدم های بیشتری خدمت کنید، درآمد بیشتری از آن کسب و کار خواهید داشت. در واقع هرچقدر مشکل انسان های بیشتری را حل کنید، درآمد بیشتری وارد کسب و کارتان میشود. و چیزی هم که در ایران زیاد هست مشکل و تحریم و فیلترینگ و… .
چند مثال عملی برای اثبات این موضوع
ممکن است بعضی از شما عزیزان با این موضوع موافق نباشید و فکر کنید که تحریم ها و فیلترینگ ها و… باعث عقب ماندگی میشوند. اما میخواهیم در این قسمت چند کسب و کاری را مرور کنیم که دلیل وجودیشان همین تحریم ها و فیلترینگ هاست!
آپارات
جایی مثل Youtube فیلتر بود که یک مشکل بوجود آورده بود: عدم وجود یک سرویس اشتراک ویدئو. خیلی ها به این شرایط غر زدند، و گروهی سایت آپارات را راه اندازی کردند.
دیجیکالا
آمازون یا ebay به ایران سرویس نمیدادند. بسیاری از مردم به این موضوع شکایت داشتند و ایران را بدترین کشور برای زندگی میدانستند، اما گروهی این مشکل را قبول کردند و به دنبال راه حل برای آن گشتند که باعث شد این کسب و کار عظیم شکل بگیرد.
اسنپ/تپسی
تاکسی های اینترنتی جهانی مثل Uber به ایران سرویس نمیدادند. بسیاری از مردم اینرا عقب ماندگی دانستند و گروهی سعی کردند که از این تهدید و مشکل، یک فرصت و کسب و کار بزرگ بسازند.
یادیفای
دسترسی به آموزش ها و محتواهای انگلیسی زبان برای مردم ایران مقدور نبود. تعداد بسیار زیادی به این موضوع شکایت داشتند، اما ما در یادیفای سعی کردیم که به روزترین و بهترین آموزش ها را در سطح استاندارد جهانی ارائه دهیم.
همانطور که دیدیم، مثال های کسب و کارهای بالا همگی مواردی بودند که از دل این تحریم ها، مشکلات، عدم دسترسی ها، فیلترینگ و… بوجود آمدند. این به خود ما بستگی دارد که مشکلات را قبول کنیم و به آن ها غر بزنیم، و یا اینکه به دنبال ارائهی راه حل برای آنها باشیم.
ایران، بهشت پولسازی!
من معتقد هستم که ایران بهشت پول سازی است و در این باره حتما در آینده صحبت های مفصلی خواهم کرد. اما در اینجا میخواهم کمی دربارهی این موضوع صحبت کنم. بنظرم مطالعهی مقالهی «راهنمای جامع و کاربردی کسب درآمد از طریق برنامه نویسی، طراحی وب و…» نیز میتواند برایتان بسیار مفید باشد.
در ایران اکثریت جمعیت ما به زبان فارسی صحبت میکنند و به دلایل سیاسی و… هیچ ارتباطی با کسب و کارهای خارجی نداریم. و همینطور بخش زیادی از افراد نمیتوانند از اطلاعاتی که به زبان انگلیسی تولید میشود، استفاده کنند.
پس ما در ایران یک محیط کاملا بسته داریم که نه میتوانیم با بیرون رابطه داشته باشیم و نه از بیرون میتوانند با ما رابطه داشته باشند. از طرفی دیگر تمام مردم ایران نیازها، مشکلات، مسائلی دارند که نیاز دارند که به آن ها پاسخ دهند. ما فقط کافی است که آن نیازها و مشکلات را بشناسیم و برای آن ها یک پاسخ مناسب ارائه دهیم. به همین راحتی میتوانیم مشکلاتی را حل کنیم و کاری را برای خودمان راه اندازی کنیم!
فرض کنید که ایران هیچ محدودیتی نداشت و یوتیوب در ایران بصورت کامل میتوانست سرویس بدهد، آیا آپارات میتوانست به این سطح از موفقیت برسد؟ یا اگر آمازون به ایران سرویس میداد، آیا دیجی کالا به این میزان رشد میکرد؟
شرایطی که ایران درحال حاضر دارد، شرایط ایده آلی نیست و یک تهدید به حساب میآید. اما اگر کمی هوشمند باشیم و بجای غر زدن و شکایت کردن، راه های دیگری را امتحان کنیم، میتوانیم این تهدید را به یک فرصت فوق العاده تبدیل کنیم. در آینده دربارهی این مفهوم بیشتر صحبت خواهیم کرد.
فیلم آموزشی پیشنهادی: چطور ۱۰ زبان برنامه نویسی را در ۱ ماه یاد بگیریم؟
نظر شما دربارهی این موضوع چیست؟ آیا با من موافق هستید؟ خوشحال میشوم اگر نظرتان را برای من و دیگران بنویسید 🙂
درباره مهدی خسروی
۸ سال پیش که یادگیری برنامه نویسی رو آغاز کردم، با یک مشکل بزرگ مواجه شدم: کمبود منابع آموزشی حرفهای و کاربردی به زبان فارسی. به همین دلیل، بعد از چندین سال فعالیت حرفهای در زمینهی برنامه نویسی، تصمیم گرفتم دانستهها و تجربیات خودم را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم. پیشنهاد میکنم به آدرس yadify.com/gifts حتما سر بزنید :)
نوشته های بیشتر از مهدی خسرویمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
سلام وقت بخیر
در مورد ویدیوی تحریم ها ومشکلات چندتا از مواردی که در ایران وجودنداره ونیازش احساس میشه معرفی کنید.
سلام
پیدا کردن فرصت ها کاملا به افراد بستگی داره. هر شخص با توجه به محیطی که در اون زندگی یا کار میکنه، مشکلات متفاوتی رو میبینه که میتونه برای اون مشکلات راه های مختلفی رو ارائه کنه. شما باید در محیطی که کار یا زندگی میکنید به دنبال یک مسئله/مشکل باشید و یک راه حل خوب برای آن ارائه دهید.
موفق باشید
سلام امیدوارم حالتون خوب باشه
منم بشدت با فرمایشاتون موافقم و سعیم بر اینه که ذهنم و مسیرم رو در این مسیر قرار بدم
سلام نیما عزیز
طرز فکر چیز بسیار مهمیه. و هر کسی که طرز فکر درستی داشته باشه، قطعا کارای خوبی میتونه انجام بده. مرسی از شما و موفق باشید
سلام
با صحبت های ارزشمندتان کاملا موافقم. باید تلاش کرد برای ساختن وطن. باید دست به دست هم داد و قطعا با تلاش و پشتکار، پیروزی در راه خواهد بود.
سلام
خیلی موافقم. چون وضعیت الانی کشور رو خودمون بوجود اوردیم. اینده رو هم خودمون میتونیم تغییر بدیم. کافیه که یکم قویتر و بهتر عمل کنیم.