لوکال هاست چیست؟ همهی چیز دربارهی Localhost
در دنیای طراحی و برنامه نویسی وب حتما نام لوکال هاست (Localhost) به گوشتان خورده است و حتما این سوال برایتان پیش آمده است که لوکال هاست چیست ؟ در این فایل آموزشی بصورت کامل میخواهیم بررسی کنیم که Localhost چیست؟ دقیقا چه کاربردهایی دارد؟ چه زمان هایی باید از لوکال هاست استفاده کنیم؟ اصلا چرا باید از لوکال هاست استفاده کنیم؟ بهترین نرم افزارها برای ساخت لوکال هاست چیستند؟ و هرچیزی که برای یادگیری این مفهوم به آن نیاز دارید. پس در این آموزش همراه من باشید تا تمام این موارد را باهم بررسی کنیم و یاد بگیریم.
دانلود این فایل آموزشی با حجم ۱۲ مگ
دلیل وجودی لوکال هاست چیست
فرض کنید که یک برنامه نویس PHP هستید و سعی دارید که یک اپلیکیشن با استفاده از این زبان برنامه نویسی بنویسید. همانطور که احتمالا میدانید، PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که کدهای آن برای اجرا شدن نیاز به یک سرور دارند.
برای اطلاعات بیشتر: PHP چیست؟
این در حالی است که شما برای اجرای کدهای HTML, CSS و جاوا اسکریپت فقط به یک مرورگر نیاز دارید. به این صورت که کدهایتان را مینویسید و مرورگر برایتان اجرا میکند. اما کدهای PHP به این صورت نیستند و برای اجرا شدن نیاز به یک سرور دارند.
مقالهی پیشنهادی: بهترین مرورگر اینترنتی برای برنامه نویسی و طراحی وب کدام است؟
در واقع به PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور یا Server Side میگویند، زیرا برای اجرا نیاز به یک سرور دارد. در حالی که به HTML, CSS و جاوا اسکریپت، Client Side میگویند و به هیچ سروری برای اجرایی شدن نیاز دارند.
پس همانطور که فهمیدیم اگر بخواییم کدهای PHP خود را اجرا کنیم، نیاز به یک سرور داریم. اولین راه حلی به ممکن است به ذهن شما برسد شاید این باشد که یک هاست تهیه میکنید و کدهایتان را روی آن اجرا میکنید. این روش خوبی است، اما چندین مشکل دارد:
- در این صورت برای برنامه نویسی با PHP حتما باید به اینترنت دسترسی داشته باشید
- هر تغییری که روی فایل های خود میدهید را باید روی هاست اصلی نیز تغییر دهید و این ممکن است وقت گیر باشد
- یک هزینه ماهیانه یا سالیانه برای آن هاست باید پرداخت کنید
- و…
اما به یک شکل دیگر نیز میتوان اینکار را انجام داد و کدهای PHP و کلا هرکاری که نیاز به سرور دارد را به روش دیگری اجرا کرد. و آن روش استفاده از لوکال هاست است. در ادامه سعی میکنیم خیلی راحت به سوال لوکال هاست چیست پاسخ دهیم و آن را بررسی کنیم.
اگر میخواهید در این خصوص بیشتر بدانید، پیشنهاد میکنم مقالات زیر را مشاهده کنید:
- Front End چیست و به چه کسی برنامه نویس فرانت اند میگویند؟
- Back End چیست و به چه کسی برنامه نویس بک اند میگویند؟
لوکال هاست واقعا چیست
اگر بخواهیم خیلی ساده بفهمیم که لوکال هاست چیست ، میتوانیم بگوییم:
Local host امکانی است که به شما این اجازه را میدهد که با استفاده از نصب یک نرم افزار، یک سرور واقعی را روی سیستم خود داشته باشید. برای داشتن این سرور نیازی به پرداخت هزینه، وجود اینترنت و هیچ چیز دیگری ندارید. فقط یک نرم افزار کافی است.
در واقع با استفاده از نصب چند نرم افزار خاص که در ادامه به آنها میپردازیم، شما میتوانید یک سرور واقعی روی کامپیوتر خود داشته باشید و کدهای PHP خود را روی آن اجرا کنید. به این سرور که روی کامپیوتر شما نصب میشود، لوکال هاست (Localhost) میگویند.
مزایای داشتن لوکال هاست چیست
در قسمت قبل دربارهی این موضوع توضیح دادیم که داشتن یک هاست واقعی برای تست و اجرا کردن فایل های PHP چه معایبی میتواند داشته باشد. حالا در این قسمت میخواهیم دربارهی مزایای لوکال هاست صحبت کنیم.
بدون نیاز به اینترنت
برای داشتن یک لوکال هاست شما نیازی به اینترنت ندارید. در واقع بدون داشتن یک اتصال به اینترنت، میتوانید هرجایی که هستید و در هر حالتی، کدهای سمت سرور خود را اجرا کنید. ممکن است در مسافرت یا یک موقعیت خاص باشید که دسترسی مناسبی به اینترنت نداشته باشید، ولی بخواهید کمی برنامه نویسی کنید. لوکال هاست این امکان را برای شما فراهم میکند.
سرعت بالای انتقال اطلاعات
همانطور که گفتم این سرور روی کامپیوتر شما نصب میشود. پس شما میتوانید انتقال فایل ها به سرور خود را خیلی سریع انجام دهید.
اگر یک واقعی داشته باشید، علاوه بر اینکه برای کار با آن نیاز به اتصال اینترنت دارید، برای انتقال اطلاعات روی آن نیز نیاز به زمان دارید. هرچقدر فایل های پروژه تان حجیم باشد، این زمان نیز بیشتر خواهد شد. اما در لوکال هاست این مشکل وجود ندارد.
کاملا رایگان، روی همهی سیستم عامل ها
در ادامهی پاسخ به سوال لوکال هاست چیست باید بگوییم که داشتن یک لوکال هاست برای شما هیچ هزینهای ندارد. همینطور فرق نمیکند که از چه سیستم عاملی استفاده میکنید. ویندوز، لینوکس، مک و… . روی همهی این سیستم عامل ها میتوانید با نصب یکسری نرم افزارهای خاص، به راحتی برای خود لوکال هاست داشته باشید و از آن لذت ببرید.
ویرایش سریع و آسان فایل ها
وقتی که شما از هاست های واقعی استفاده میکنید، به یک پنل مدیریت هاست دسترسی دارید. برای اکثر هاست ها این پنل میتواند سی پنل یا دایرکت ادمین باشد. و ممکن است دسترسی و ویرایش فایل ها در این محیط ها زیاد سریع نباشد.
اما وقتی که شما لوکال هاست خودتان را داشته باشید، همه چیزهایی که نیاز دارید در قالب پوشه هایی ساده در دسترس شما قرار دارد و به سرعت هرچه تمام تر میتوانید از آنها استفاده کنید.
زمان شما هدر نمیرود و تمرکز اصلیتان روی کار خواهد بود!
در نهایت وقتی که شما سرعت بیشتری برای ویرایش فایل ها داشته باشید، برای کار نیاز به اینترنت نداشته باشید و خیلی سریع بتوانید هرکاری که میخواهید را انجام دهید، بازدهی و تمرکزتان بالا میرود و دیگر نیاز نیست که منتظر باشید که کدهایتان از طریق اتصال اینترنتی برای شما لود شوند.
چرا برنامه نویسها روی «لوکال» کار میکنند؟
ممکن است این اصطلاح را از برنامه نویسان زیاد شنیده باشید که «روی لوکال کار میکنم». این جمله به این معنا است که پروژهای که درحال انجام آن هستم را روی لوکال هاست خودم دارم و فعلا آنرا بصورت آنلاین ارائه نکردهام.
تقریبا تمام برنامه نویس های حرفهای هنگامی که میخواهند روی یک پروژه کار کنند، تمام کارهای آن پروژه را روی لوکال انجام میدهند، آزمون و خطا میکنند، باگ های کدشان را برطرف میکنند و نهایتا وقتی نوشتن کدشان تمام آن، نهایتا آن کد را به یک سرور واقعی منتقل میکنند.
پس اگر میخواهید یک پروژه داشته باشید و روی آن کار کنید و نهایتا بعد از تکمیل آن پروژه بصورت آنلاین از آن استفاده کنید، شما به یک لوکال هاست نیاز دارید.
معرفی نرم افزارهای ساخت لوکال هاست
برای داشتن لوکال هاست، شما فقط به یک نرم افزار ساده نیاز دارید. بستگی دارد که از چه سیستم عاملی استفاده میکنید. هرکدام از سیستم عامل ها، نرم افزار خاص خودشان برای ساخت لوکال هاست را دارند.
ویندوز (windows)
اگر از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنید، میتوانید از دو نرم افزار xampp و wamp برای داشتن یک لوکال هاست استفاده کنید.
برای دانلود xampp اینجا کلیک کنید (این نرم افزار روی همه سیستم عامل ها نصب میشود و کارایی دارد)
برای دانلود wamp اینجا کلیک کنید.
مک (mac)
اگر از سیستم عامل مک (مکینتاش) استفاده میکنید، دو نرم افزار mamp و xamp برای ساخت لوکال هاست در خدمت شما هستند.
برای دانلود mamp اینجا کلیک کنید.
لینوکس (Linux)
اگر کاربر لینوکس هستید، میتوانید از lamp استفاده کنید.
برای دانلود lamp اینجا کلیک کنید.
هرکدام از این کلمه ها مخفف چه چیزی هستند؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید هرکدام از کلمات بالا مخفف چه کلماتی هستند:
- wamp: Windows – Apache – MySQL – PHP
- xampp: X-OS – Apache – MySQL – PHP – Perl
- mamp: Mac – Apache – MySQL – PHP
- lamp: Linux – Apache – MySQL – PHP
حرف آخر
اگر یک برنامه نویس وب هستید و میخواهید کدهایتان را خیلی سریع اجرا، تست، خطایابی کنید و یا پروژههای تمرینی داشته باشید، حتما به یک لوکال هاست نیاز پیدا خواهید کرد. در این آموزش یاد گرفتیم که لوکال هاست چیست و چطور میتواند این نیاز ما را برطرف کند.
درباره مهدی خسروی
۸ سال پیش که یادگیری برنامه نویسی رو آغاز کردم، با یک مشکل بزرگ مواجه شدم: کمبود منابع آموزشی حرفهای و کاربردی به زبان فارسی. به همین دلیل، بعد از چندین سال فعالیت حرفهای در زمینهی برنامه نویسی، تصمیم گرفتم دانستهها و تجربیات خودم را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم. پیشنهاد میکنم به آدرس yadify.com/gifts حتما سر بزنید :)
نوشته های بیشتر از مهدی خسرویمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
9 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
خیلی مطلب خوبی بود.ممنون از دست اندر کاران یادیفای ولی فکر کنم p دوم xampp واسه perl باشه.اینطور نیست؟
سلام
حق با شماست و این مورد فراموش شده بود. ممنون بابت دقت و پیگیری شما. اصلاح شد 🙂
خیلی ممنونم از سایت خوبتون
مطلب مفیدی بود امیدوارم به تلاشتون ادامه بدید
دستتون درد نکنه سایتتون حرف نداره…
جواب خیلی از سوالامو اینجا گرفتم …
خدا خیرتون بده….
برایی من یک دیتابیس بسازن هزینش چیقدر میشه
سلام
متوجه منظور شما نشدم متاسفانه. برای ساخت یک دیتابیس شما نیازی به پرداخت هزینهای به کسی ندارید. خودتون هم میتونید اینکار رو انجام بدید.
خیلی خووووب و جالب بود و ب جوابام رسیدم امیدوارم مطالب از این هم بهتر شود.باتشکر