اهمیت بازی و تفریح در برنامه نویسی!

شاید شما هم دیده باشید که در بعضی از محیط های کاری، وسایل تفریحی زیادی وجود دارد. برای مثال در برخی شرکت ها شما میتوانید پلی استیشن، ایکس باکس، مبل های راحتی (Happy Chair)، فوتبال دستی و… پیدا کنید. آیا این وسائل باعث از بین رفتن تمرکز کارکنان آن شرکت نمیشود؟ بنظرتان این امکانات در بازدهی افراد تاثیر مثبت دارد یا منفی؟
برای رسیدن به پاسخ این سوال، لطفا فیلم زیر را تماشا کنید:
ما، پشت دیوار های شیشهای
مدتی پیش برای مشاوره و بستن یک قرارداد فنی به همراه یکی از دوستان و همکارانم به یک شرکت بزرگ رفته بودیم. تمام شرکت دیوارهای شیشهای داشت و در اتاق جلسات کاملا میتوانستیم متوجه شویم که اعضای دیگر تیم درحال انجام چه کاری هستند.
بعد از اتمام جلسه آن دوست عزیزم به من گفت:
دقت کردی که چقدر اعضای تیمشون بازی و تفریح میکردن؟ یکی فوتبال دستی، یکی پلی استیشن ۴، یکی قهوه میخورد و… . حتما باید بازدهی تیمشون خیلی پایین باشه. چون هیچکس درست حسابی کار نمیکرد!
اما این دوست عزیز من نکتهی بسیار مهمی را فراموش کرده بود. نکتهای که در این مقاله و فیلم آموزشی میخواهیم دربارهی آن صحبت کنیم.
آیا فکر کردهاید که چرا گوگل …؟
اگر دفتر شرکت های بزرگ مثل گوگل، ماکروسافت، اپل و…را ببینید، حتما در بین تمامی این دفترها، یک چیز مشترک پیدا میکنید، اتاق بازی. تمامی این شرکت ها، جایی را دارند که پرسنل آنها میتوانند ساعتی از روز را در آن بازی و تفریح کنند. اما یک سوال پیش می آید:
آیا اینکار باعث کم شدن حواس کارمندان نمیشود؟ آیا با اینکار بازدهی آنها پایین نمی آید؟ اگر کاری بدی است، چرا شرکت های بزرگ آنرا انجام میدهند؟
در ادامه میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم.
بازی و تفریح = افزایش خلاقیت و تمرکز
نکتهای که در خصوص بازی و تفریح در شرکت های بزرگ وجود دارد این است:
شرکت های بزرگ اتاق هایی مخصوص بازی و تفریح را برای کارمندان خود تهیه میکنند تا آن کارمندان بتوانند بهتر کار کنند! دقیقا. اینکار باعث افزایش راندمان کارمندان میشود.
وقتی که شما چند ساعت پشت سر هم کار کنید، از یک زمانی به بعد، بازدهی شما پایین میآید، آن هم یک دلیل دارد، بدن ما برای نشستن های طولانی مدت طراحی نشده است. بعد از ۱:۳۰ تا ۲ ساعت کار، ما باید بلند شویم و کمی فعالیت فیزیکی داشته باشیم. اتاق های بازی یکی از اهدافشان دادن فعالیت های فیزیکی به کارمندان است!
وقتی که شما بعد از ۲ ساعت کار مداوم، چند دقیقهای را به بازی و تفریح میپردازید، بعد از اینکه دوباره به کار برگردید، با خلاقیت و انرژی بیشتری میتوانید کارتان را ادامه دهید. در واقعا آن بازی ها و تفریحات باعث میشود که شما اصطلاحا دوباره شارژ شوید و کارتان را بهتر و با کیفیت تر از قبل انجام دهید.
[mailerlite_form form_id=1]
راهحل پشت میز شما نیست!
حتما به عنوان یک برنامه نویس برای شما هم پیش آمده است که در برنامهای که در حال نوشتن آن بودید، به یک مشکل یا باگ برخورد کردهاید. یا اینکه میخواستید یک کاری را انجام دهید اما شیوهی انجام آن به ذهنتان نرسیده است و راهکاری برای آن نداشتهاید.
در این زمانها، معمولا برنامه نویس ها دوست دارند آنقدر پیگیر ماجرا شوند تا بالاخره راهکار به ذهنشان خطور کند. این کار ممکن است از آنها ساعت ها (و یا شاید روزها) زمان بگیرد. اما یک نکتهی مهم در خصوص زیاد انجام دادن یک کار در ساعت های طولانی وجود دارد:
اگر شما ساعت های زیادی را یک کار بصورت مداوم انجام دهید، راندمان کاری شما پایین می آید و نمیتوانید بازدهی خوبی داشته باشید.
اما شاید بپرسید خب اگر به مشکلی برخوردیم چکار کنیم؟ بیخیال آن مشکل شویم؟ راه حل چیست؟ سوال بسیار خوبی است. راه حل این موضوع چیزی که هرگز فکرش را نمیکنید!
هرگاه به یک مشکل/باگ/مسئلهای برخوردید که توانایی حل کردن آن را نداشتید، از محیط کار فاصله بگیرید و یک کار متفاوت و تفریحی انجام دهید. اینکار باعث میشود که ذهن شما از ارام شود و راه حل همان لحظهی استراحت یا بعد از آن به ذهنتان خطور کند!
این موضوع برای من بارها پیش آمده است. با یک مشکل یا مسئله در کد، کار یا زندگی شخصی ام برخورد کردم و ساعت های زیادی خودم را درگیر حل آن مسئله کردهام. ولی هیچ راه حلی به ذهنم نرسیده است. سپس از ادامه دادن آن کار خسته شدم و میز و محل کارم را ترک کردهام و یک کار تفریحی انجام دادم. مثل قدم زدن، گوش دادن به یک موسیقی لذت بخش، دیدن فیلم های خنده دار و… . این باعث شده است که ذهنم آرام شود و بتواند استراحت کند.
اما در کمال تعجب، در تمام اوقات، هنگام انجام آن کار تفریحی و یا بعد از آن، راه حلی به ذهنم خطور کرده است که آن مسئله را بصورت کامل توانست حل کند. و فقط دلیل آن این بود که من از کار فاصله گرفتم و مغز من به آرامش رسیده بود و توانسته بود بهتر فکر کند و به راه حل مناسبی دست پیدا کند.
هنگامی که به مشکلات/مسائل/باگ ها و… برخورد میکنید، این پیشنهاد من را به خاطر داشته باشید:
یک لیست از کارهایی که دوست دارید هنگام تفریح انجام دهید تهیه کنید. مثل ورزش، گوش دادن به موسیقی و… . و زمان هایی که راه حلی برای مشکلاتتان به ذهنتان نرسید، یکی از آن کارها را انجام دهید. اطمینان داشته باشید اینکار باعث میشود که حین انجام آن تفریح یا بعد از، یک راه حل فوق العاده به ذهنتان برسد که باعث حل آن مسئله/مشکل/باگ میشود!
نظر شما در مورد اینکار چیست؟ آیا تجربهی مشابهی در این خصوص دارید؟ لطفا آنرا برای ما در قسمت نظرات بنویسید.
درباره مهدی خسروی
۸ سال پیش که یادگیری برنامه نویسی رو آغاز کردم، با یک مشکل بزرگ مواجه شدم: کمبود منابع آموزشی حرفهای و کاربردی به زبان فارسی. به همین دلیل، بعد از چندین سال فعالیت حرفهای در زمینهی برنامه نویسی، تصمیم گرفتم دانستهها و تجربیات خودم را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم. پیشنهاد میکنم به آدرس yadify.com/gifts حتما سر بزنید :)
نوشته های بیشتر از مهدی خسرویمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
بله بسیار با شما موافق هستم در لحظه های مختلف و کارهای مختلف این برای من رخ داده مخصوصا در زمینه ی کاری
سایت فوق العاده ای دارید من بازدید از سایت شمارو برای رفرش شدن در انجام کارم گذاشتم توبرنامم
ممنونم از شما. لطف دارید