آیا همهی برنامه نویسان باید شب زندهدار، کمحرف، سیگاری و عاشق قهوه باشند؟
معمولا رسانه ها، فیلم ها و سریال ها یک سبک زندگی خاص از برنامه نویسان را نشان میدهند که ممکن است برای خیلی ها جذاب باشد. آنها معمولا برنامه نویس ها را افرادی کم حرف، خرابکار، تحت تعقیب پلیس، شب زنده دار، سیگاری و… معرفی میکنند. در این فایل ویدئویی دربارهی این موضوع صحبت کردیم که آیا برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس، باید این ویژگی ها را داشته باشیم؟ و در ادامه دربارهی سبک زندگی برنامه نویس ها صحبت میکنیم که باید به چه صورت باشد. پس با من در این آموزش همراه باشید 🙂
دانلود فایل تصویری این آموزش – ۷۸ مگ
دانلود فایل صوتی این آموزش – ۶ مگ
این تصورات از کجا میآیند؟ واقعا چرا؟
اگر فیلم ها و سریال های مرتبط با برنامه نویسی را دیده باشید، شاید متوجه شدهاید برنامه نویس ها را در این فیلم و سریال ها به چه صورت معرفی میکنند. معمولا برنامه نویس ها در فیلم ها و سریال ها، افرادی هستند که شبانه روز در حال کار هستند، روابط اجتماعی بسیار ضعیفی دارند، همیشه در حال هک کردن هستند و تحت تعقیب پلیس هستند، عاشق سیگار و قهوه هستند و هیچ کاری بغیر از برنامه نویسی/هک انجام نمیدهند.
سوالی که پیش میآید این است که آیا سبک زندگی برنامه نویس ها در دنیای واقعی هم به همین صورت است؟ قطعا خیر. و در ادامه میخواهیم بیشتر دربارهی این موضوع صحبت کنیم.
اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید چرا همیشه در رسانه ها برنامه نویس ها را به این شکل معرفی میکنند. نکتهای که وجود دارد این است که در فیلم ها و سریال ها، پیگیری یک شخصیت منفی که آدم میکشد، هک میکند و پلیس دنبالش است، بسیار جذاب است و مردم دوست دارند که زندگی این شخص را پیگیری کنند. پس در فیلم ها برنامه نویسان را به این شکل نمایش میدهند، فقط به این دلیل است که مردم پیگیری شخصیت های منفی برایشان جذاب است و این شخصیت ها باعث میشوند که فیلم ها و سریال ها ببننده بیشتری به خود جذب کنند. در صورتی که چیزی که در واقعیت وجود دارد، متفاوت با چیزی است که شما در فیلم ها و سریال ها میبینید.
در ادامه میخواهیم دربارهی شخصیت اشتباهی که رسانه ها برای برنامه نویس ها ساختهاند صحبت کنیم و بگوییم که برنامه نویس ها در دنیای عادی چگونه هستند.
برنامه نویس ها فقط شب ها کار میکنند
تصور اشتباهی که در خصوص برنامه نویس ها وجود دارد این است که آنها فقط شب ها تا صبح کار میکنند و در تاریکی مطلق زندگی میکنند. نکتهای که وجود دارد این است که در رسانه ها چون برنامه نویس ها را به این صورت معرفی کردهاند، برنامه نویس های تازه کار فکر میکنند که اگر بخواهند حرفه ای باشند، باید فقط شب ها و در تاریکی مطلق کار کنند.
اما اگر کسی فرد عاقل و منطقی باشد، چند نکته را خوب میداند:
- شما هرچقدر شب ها بیدار باشید و روزها بخوابید، میدانید که خوابی که در طی روز باشد، کیفیت خواب شب را ندارد. شب مخصوص استراحت است و روز مخصوص کار. اگر این چرخه و سیکل را بخواهید تغییر دهید، اطمینان داشته باشید که بازدهیتان پایین میآید.
- کار کردن در تاریکی شاید کار جذابی باشد، اما هرگز کار درست و صحیحی نیست. زیرا شما در تاریکی مطلق هستید و تنها نوری که میبینید نور مانیتور است، که این مسئله برای چشمان شما میتواند بسیار مضر باشد.
پس اگر دوست دارید به بدن خودتان احترام بزارید و سلامتیتان برایتان مهم است، مراقب خواب، استراحت و نحوهی کار کردن خود باشید و «عقل سالم در بدن سالم» را هرگز فراموش نکنید.
برنامه نویس غیرسیگاری؟ مگه داریم؟ مگه میشه؟
روزی با دوستی در حال استراحت بین کار بودیم و او از من دربارهی نوع سیگاری که میکشم سوال کرد و وقتی فهمید که اهل سیگار نیستم، برایش بسیار عجیب بود و اعتقاد قلبی داشت که «برنامه نویسی بدون سیگار هم میشه؟ اصلا باید سیگار بکشی که بتونی فکر کنی و ذهنت باز بشه!»
اما هر فرد آگاهی میداند که سیگار چه ضررهایی برای مغز انسان و عملکرد آن دارد و نیازی نیست دربارهی مضر بودن آن صحبت کنیم.
نکتهای که در خصوص این دوست عزیز من بود این بود که تحت تاثیر رسانه ها فکر میکرد که هر برنامه نویسی باید سیگار بکشد و اگر نکشد، نمیتواند تمرکز خوبی داشته باشد و اصلا برنامه نویس به حساب نمیآید، در صورتی که میدانید هرگز این حرف نمیتواند حرف درستی باشد.
برنامه نویسان بدون هیچ روابط اجتماعی هستند
نکتهی دیگری که خصوص برنامه نویسان وجود دارد، این است که افراد فکر میکنند که برای اینکه خیلی خاص و نابغه به نظر برسند، باید بسیار کم حرف باشند و با هیچکس هیچ روابط اجتماعی نداشته باشند. و اینطور فکر میکنند که هرچقدر کم حرف تر باشند، بیشتر خودشان را در خونه زندانی کنند و در تاریکی کار کنند، دیگران فکر میکنند که آنها افراد بسیار خاصی هستند و اینطور میتوانند به یک برنامه نویس حرفهای تبدیل شوند.
این هم دقیقا یکی دیگر از تاثیرات رسانه هاست. در فیلم ها و سریالها، دیدهایم که شخصیت برنامه نویس بسیار ساکت، کم حرف و… است و ماهم ممکن است فکر کنیم برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفهای، باید اینطور رفتار کنیم. اما یک نکتهی مهم را فراموش کردهایم:
یکی از مهم ترین المان های موفقیت در دنیای امروز، داشتن روابط اجتماعی، دوستان خوب و شبکه سازی است. اگر نتوانید با افراد دیگر روابط اجتماعی خوب برقرار کنید و شبکه قویای از افراد در اطرافتان نداشته باشید، موفقیت برای شما بسیار سخت خواهد بود.
برنامه نویس ها فقط مضر و باعث دردسر هستند
نکتهای دیگری که رسانه ها اشتباه در جامعه جا انداختهاند این است که برنامه نویس ها افرادی هستند که فقط باعث ضرر و خرابکاری میشوند. مثلا یا هک میکنند، یا دزدی میکنند، یا قتل میکنند، یا فرار میکنند، یا ویروس و بدافزار مینویسند و… . در صورتی که یکی از مهم ترین ویژگی هایی که برنامه نویسان خوب دارند، ویژگی سازندگی آنهاست.
برنامه نویسان به دلیل توانایی که در ساخت سرویس ها، اپلیکیشن ها، سایت ها و… دارند، میتوانند سازندگی فوق العادهای داشته باشند. آنها میتوانند با سایت ها و اپلیکیشن هایی که طراحی میکنند، یک خدمت بزرگ به جامعه بشریت بکنند و باعث راحت تر شدن زندگی مردم شوند.
برای مثال برنامهنویسان اسنپ، تپسی، دیجی کالا، کافه بازار، دیوار و… را در نظر بگیرید و به این فکر کنید که این برنامه نویس ها با اپلیکیشن هایی که ساختند، چه خدمتی به ایرانیان کردند!
تحت تاثیر (جو گیر!) نباشیم
در بالا دربارهی تصورات اشتباهی که از سبک زندگی برنامه نویسان وجود داشت صحبت کردیم و گفتیم که واقعیت به چه صورت است. اما نکتهای که وجود دارد این است که ما باید دقیقا همانطور که هستیم زندگی کنیم.
این جمله به این معناست که اگر شاد و پر انرژی هستیم و میخواهیم برنامه نویس باشیم، نیاز نیز خودمان را به یک آدم کم حرف و منزوی تبدیل کنیم.
اگر اهل سیگار و قهوه نیستیم و میخواهیم برنامه نویس شویم، نیاز نیست حتما سمت این چیزها برویم.
اگر شب ها کار نمیکنیم و شبانه روز پشت کامپیوتر نیستیم، نیازی نیست که اینکارها را انجام دهیم.
نکتهای که در خصوص برنامه نویس ها وجود دارد این است که آن ها هم مثل بقیه، یک انسان عادی هستند. نیاز به استراحت، تفریح، روابط اجتماعی، دوستان، مهمانی و… دارند. شما فقط زمانی میتوانید خوب کار کنید، که در زمان های استراحت، خوب استراحت کنید!
باید حواسمان به این نکته باشد که تحت تاثیر رسانهها، فیلم ها، سریال ها قرار نگیریم و مراقب باشیم که رفتاری از سمت آنها برای ما تعریف نشود! رسانه ها بسیار قدرتمند هستند و میتوانند تاثیرات زیادی روی ما داشته باشند، اما ما باید مراقب تاثیرپذیریمان از رسانه ها باشیم. همانطور که هستیم زندگی کنیم و سعی نکنیم شبیه الگوهایی شویم که رسانهها برایمان ساختهاند.
درباره مهدی خسروی
۸ سال پیش که یادگیری برنامه نویسی رو آغاز کردم، با یک مشکل بزرگ مواجه شدم: کمبود منابع آموزشی حرفهای و کاربردی به زبان فارسی. به همین دلیل، بعد از چندین سال فعالیت حرفهای در زمینهی برنامه نویسی، تصمیم گرفتم دانستهها و تجربیات خودم را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم. پیشنهاد میکنم به آدرس yadify.com/gifts حتما سر بزنید :)
نوشته های بیشتر از مهدی خسرویمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
بی نظیر بود
سلام تاحدودی باهاتون موافقم… ولی صحبتهاتون علاوه بر هجو زیاد ناقص بود و نگاه جامعی نداشت.
سلام محسن عزیز
ممنونم از شما که نظرتون به اشتراک گذاشتید و قطعا محترم هست 🙂