آیا میدانید که چرا میخواهید برنامه نویس شوید؟ ۸ دلیل مرسوم
به برنامه نویسی علاقه دارید و دوست دارید که یک برنامه نویس حرفه ای باشید؟ بنظرتان چرا میخواهید برنامه نویس شوید؟ آیا برای برنامه نویس شدنتان دلیلی دارید؟ آیا فکر میکنید دلیلتان درست و منطقیست؟ در این فیلم آموزشی میخواهیم دربارهی ۸ دلیل که افراد به آن دلایل میخواهند برنامه نویس شوند صحبت کنیم. اگر دوست دارید که یک برنامه برنامه نویس فوق العاده باشید، حتما پیشنهاد میکنم که این فیلم آموزشی را از دست ندهید.
دانلود این فیلم آموزشی با کیفیت بالا و حجم ۱۴۰ مگ
چرا میخواهید برنامه نویس شوید؟
آیا به این سوال فکر کردهاید که چرا میخواهید به یک برنامه نویس تبدیل شوید؟ دلیلتان برای برنامه نویس شدن چیست؟ چه چیزی در برنامه نویسی دیدهاید که به آن علاقمند شدهاید؟ آیا میدانید که برنامه نویسی دقیقا چیست؟
ممکن است بگویید که برنامه نویسی را دوست دارید و به دلیل علاقه شخصی میخواهید آنرا دنبال کنید. اما دلیل های دیگری نیز میتواند در شما وجود داشته باشد. در این آموزش میخواهیم دربارهی ۸ دلیل مرسومی که افراد به این دلایل اقدام به یادگیری برنامه نویسی میکنند صحبت کنیم.
اگر بدانیم که دقیقا چرا میخواهیم برنامه نویس شویم و دلیل اصلیمان برای برنامه نویس شدن چیست، رسیدن به سطوح بالا در برنامه نویسی برایمان بسیار راحت تر خواهد بود.
اگر دلیل اصلی یادگیری برنامه نویسیتان را درست متوجه نشوید، نمیدانید که چه مسیری را باید پیش بگیرید. برای مثال مسیر شخصی که برنامه نویسی را به عنوان یک تفریح میخواهد دنبال کند و شخصی که میخواهد برنامه نویسی شغل اصلی او باشد، کاملا با هم متفاوت است. در ادامه ۸ دلیل مرسومی که افراد میخواهند برنامه نویس شوند را مرور میکنیم.
۱. پیدا کردن کار و استخدام شدن
یکی از اولین و مهم ترین دلایلی که افراد یک تخصص را یاد میگیرند، این است که بعد از یادگیری آن تخصص، اقدام به پیدا کردن کار در آن زمینه کنند. برای مثال شخصی که اقدام به یادگیری برنامه نویسی میکند، یکی از هدف هایش برای یادگیری این تخصص میتواند این باشد که نهایتا به عنوان یک برنامه نویس یا طراح وب در یک شرکت/استارت آپ استخدام شود و کار کند.
اگر این هدف را برای یادگیری برنامه نویسی انتخاب کردهاید، هدفی درست، صحیح و اصولی میباشد. اما نکتهای که دربارهی این هدف وجود دارد این است که باید به اندازهی کافی برای یادگیری برنامه نویسی وقت بگذارید که بعد از مدتی صلاحیت کار کردن در یک شرکت را داشته باشید.
با اطلاعات تخصصی اندک، شما نمیتوانید در جایی کار کنید، و اگر هم بتوانید، حقوق بسیار ناچیزی را دریافت خواهید کرد.
اگر میخواهید برنامه نویسی شغل تمام وقت (Full Time) شما باشد، باید زمان مشخصی در روز را برای کار کردن، تمرین و یادگیری آن کنار بگذارید
اگر دانشجو یا کارمند هستید، میتوانید از زمان های آزاد خود استفاده کنید و یادگیری برنامه نویسی را شروع کنید و تخصص خود را افزایش دهید. تا زمانی که حس کنید میتوانید عضو یک مجموعه باشید و کسب درآمد کنید. پس اگر میخواهید به عنوان یک برنامه نویس استخدام شوید، باید روزانه زمانی را برای کار، تمرین و یادگیری داشته باشید.
۲. برنامه نویسی برای تفریح و سرگرمی
یکی دیگر از دلایلی که افراد اقدام به یادگیری برنامه نویسی میکنند، تفریح و سرگرمی است. بعضی از افراد دوست دارد که در اوقات فراغت و برای خودشان، برنامه های کوچکی بنویسند و از انجام اینکار لذت میبرند.
شما میتوانید کارمند یک شرکت و یا یک دانشجوی سادهای باشید که علاقهای به برنامه نویسی به عنوان یک کار تمام وقت ندارد و فقط میخواهید با نوشتن چند خط کد، لذت ببرید. دوست دارید از چیزی که خودتان ساختهاید، استفاده کنید و به آن افتخار کنید.
همانطور که گفتیم اگر بدانید که چرا میخواهید برنامه نویس شوید، چگونگی آن کاملا متفاوت خواهد بود!
برای مثال کسی که میخواهد برنامه نویسی شغل تمام وقت و منبع کسب درآمد اصلی او باشد، مسیر متفاوتی را باید پیش بگیرد نسبت به کسی که میخواهد به عنوان تفریح و سرگرمی برنامه نویسی کند.
اگر میخواهید برنامه نویسی را برای تفریح و سرگرمی انجام دهید، یک منبع آموزشی جمع و جور و کوچک، ولی کاربردی پیدا کنید، از طریق آن دانشتان را افزایش دهید و سپس سعی کنید با استفاده از دانشی که دارید، پروژه های کاربردی کوچکی برای خودتان بسازید.
نیاز نیست این پروژه ها خیلی کامل و با کد نویسی کاملا استاندارد باشند، زیرا شما قرار نیست که یک برنامه نویس حرفه ای باشید. شما فقط میخواهید از نوشتن چند خط کد لذت ببرید و اینکار علاقهی شخصی یا اصطلاحا Hobby شما خواهد بود. همینکه از کاری که میکنید لذت ببرید کافی است، نیاز نیست چیزی که میسازید یا کدی که مینویسید، بهترین و تمیزترین و حرفهای ترین باشد.
۳. ثروتمند شدن!
یکی دیگر از دلایلی که افراد برای یادگیری برنامه نویسی اقدام میکنند، این است که میخواهند یک شبه ثروتمند شوند. برای مثال با خودشان میگویند که بیل گیتس به عنوان شخصی که سال ها ثروتمندترین فرد جهان بود، یک برنامه نویس بود، پس ما هم برنامه نویس شویم تا ثروتمند شویم. اگر میخواهید بیشتر در این باره بدانید، پیشنهاد میکنم فیلم آموزشی راهنمای کامل کسب درآمد از برنامه نویسی را حتما مشاهده کنید.
یا مثلا ممکن است قیمت یک اپلیکیشن موبایل را در کافه بازار ضرب در تعداد فروش آن کنند و فکر کنند که میتوانند برنامه ای بنویسند که یک شبه آنها را میلیاردر کند! یا ممکن است در جایی شنیده باشند که برنامه نویس های خوب میتوانند ماهانه چندین میلیون تومان دستمزد و حقوق داشته باشند.
این ها نکاتی است که افراد به ذهنشان میرسد که «برنامه نویسی یکی از اسان ترین و سریع ترین راه ها برای یک شبه ثروتمند شدن است»! اما هرگز به این صورت نیست.
همانقدری که ثروتمند شدن و پول زیاد کسب کردن در زمینههای دیگر سخت است و تلاش میخواهد، در برنامه نویسی هم دقیقا به همین صورت است.
شما اگر یک برنامه نویس حرفه ای و با سابقه و رزومهی خوب نباشید، هیچ شرکتی برای استخدام شما چندین میلیون تومان بصورت ماهانه پرداخت نمیکند. اگر برنامه نویس حرفهای و با تجربهای نباشید، به احتمال زیاد نمیتوانید اپلیکیشن هایی تولید کنید که فروش چند صد میلیونی داشته باشند.
یکی از المان هایی که در کسب درآمدهای زیاد به شما کمک میکند، انجام یک کار خلاقانه و یا نوآورانه است. و در صورتی شما میتوانید خلاقیت داشته باشید، که میزان تخصصتان بالا باشد.
حرف من به این معنا نیست که نمیشود از طریق برنامه نویسی به درآمدهای بالا رسید و یا انجام اینکار سخت یا غیرممکن است. میخواهم به شما بگویم که به این صورت نیست که شما امروز اقدام به یادگیری برنامه نویسی کنید و ۱ ماه دیگر به یک میلیاردر خود ساخته تبدیل شوید! این روند نیاز به زمان، تخصص و تجربه دارد.
۴. میخوام یه هکر حرفهای بشم!
یکی دیگر از دلایل مرسومی که افراد به دنبال یادگیری برنامه نویسی میروند این است که میخواهند به یک هکر تبدیل شوند. این افراد احتمالا در فیلم ها، سریال ها و… هکرهایی را دیدهاند که کارهای جذابی انجام میدهند و به این حیطه علاقمند شدهاند.
نکته ای که در خصوص هکر شدن وجود دارد این است که قبل از اینکه شما بتوانید یک هکر شوید، باید بتوانید یک برنامه نویس حرفه ای باشید. در واقع تمامی هکر ها، در مرحلهی قبل یک برنامه نویس حرفه ای هستند.
برای هک کردن یک سیستم، شما باید یک باگ/ضعف امنیتی در آن سیستم پیدا کنید و سپس از طریق آن مشکل امنیتی، به آن سیستم نفوز کنید. و به گونه ای میتوانید اینکار را انجام دهید که روش ساخت آن سیستم را به خوبی درک کرده باشید و فقط یک برنامه نویس خوب میتواند اینکار را انجام دهد.
خیلی از افراد فکر میکنند که هک کردن یک سیستم یا تبدیل به یک هکر شدن، چیزی شبیه به یک دستور عمل دارد، که اول این کار را بکنید، سپس اینکار و بعد اینکار و نهایتا میتوان یک سایت یا سیستم را هک کرد. اما هرگز به این صورت نیست.
شاید بتوانید با استفاده از نرم افزارهایی رمز wifi همسایهی خود را بدست آورید، اما شما در این صورت نه هکر هستید و نه یک برنامه نویس.
اگر میخواهید به یک هکر خوب تبدیل شوید، اول دربارهی انواع هکر ها (کلاه سفید، کلاه سیاه) تحقیق کنید و تصمیم بگیرید که چه هکری میخواهید باشید. و سپس در مرحلهی اول سعی کنید که یک برنامه نویس حرفهای شوید. چون بدون یک برنامه نویس حرفه ای بودن، شما نمیتوانید یک هکر باشید.
۵. راه اندازی یک کسب و کار نوپا (استارت آپ)
خیلی از دوستان و عزیزان با محیط های استارت آپی و کسب و کارهای نوپا آشنایی دارند و ایده ای دارند و میخواهند یک استارت آپ راه اندازی کنند. و برای راه اندازی این استارت آپ خود نیاز دارند که یک سایت/اپلیکیشن داشته باشند. به همین دلیل به سراغ یادگیری برنامه نویسی میروند.
اگر میخواهید یک استارت آپ راه اندازی کنید و برای راه اندازی آن میخواهید برنامه نویسی را یاد بگیرید و هیچ علاقهای به برنامه نویسی ندارید، به احتمال زیاد نمیتوانید موفق شوید. زیرا برنامه نویسی کاری سخت و پیچیده است و اگر علاقهای به آن نداشته باشید، نمیتوانید در آن دوام بیاورید.
نکتهای که در خصوص این افراد وجود دارد این است که هیچ علاقهای به برنامه نویسی ندارند، ولی فقط برای راه اندازی کسب و کارشان به سراغ یادگیری آن میروند. اینکه برای راه اندازی کسب و کار بخواهید برنامه نویسی را یاد بگیرید هیچ اشکالی ندارد، اما اگر علاقهای به این مسیر نداشته باشید، مشکل ساز میشود.
پیشنهاد من به شما این است که اگر میخواهید یک کسب و کار راه بیندازید و به برنامه نویسی علاقهای ندارید، به دنبال جمع کردن یک تیم خوب باشید. هر کس در این تیم باید کاری به آن علاقه دارد و در آن تخصص دارد را انجام دهد. اینطور احتمال موفقیت کسب و کارتا افزایش پیدا میکند.
۶. انجام پروژهی دانشگاه
تعداد دیگری از دوستان دانشجوی کامپیوتر هستند و فقط برای تحویل پروژه پایان ترم قصد دارند که به برنامه نویسی روی آورند و این در صورتی است که هیچ علاقه ای به این حیطه ندارند.
همانطور که گفتیم برنامه نویسی کاری است که گاهی اوقات آنقدر خسته کننده، سخت و کسل کننده میشود که فقط کسانی میتوانند در آن مسیر بمانند که واقعا عاشق برنامه نویسی باشند.
اگر به برنامه نویسی علاقه داشته باشید، شاید پروژهی دانشگاهی شما بهانهی خوبی باشد برای اینکه یادیگری برنامه نویسی را شروع کنید. اما اگر علاقهای به برنامه نویسی نداشته باشید راه های بهتری برای انجام پروژهتان نیز وجود دارد.
شما میتوانید پروژهی دانشگاهتان را به یک فرد برنامه نویس بسپارید و از او بخواهید که آن پروژه را برای شما انجام دهد. و آن فرد اینکار را میتواند با کیفیت بیشتر در زمان کمتر و با هزینهی کمتری انجام دهد.
پس اگر مثلا ۱ هفته به تحویل پروژه تان مانده است و میخواهید در این یک هفته هم برنامه نویسی را یاد بگیرید و هم پروژهتان را تحویل دهید، احتمالا به مشکل میخورید.
۷. سازندگی
یکی دیگر از دلایلی که افراد دوست دارند برنامه نویس شوند، سازندگیای است که در برنامه نویس ها وجود دارد. برنامه نویس ها به دلیل اینکه میتواند چیزهایی را تولید کنند، میتوانند سازندگی فوق العادهای داشته باشند و ارزش های زیادی را به جامعهای که در آن زندگی میکنند اضافه کنند.
اگر دوست دارید چیزهایی بسازید که زندگی خودتان، خانوادهتان، دوستانتان در مدرسه و دانشگاه، همکارانتان و… را راحت تر کند و با استفاده از چیزهایی که میسازید ارزشی به محیطی که مدنظرتان است اضافه کنید، برنامه نویسی یکی از بهترین کارهاست.
برای مثال شما برنامه نویسان و سازندگان اپلیکیشن های اسنپ و تپسی را در نظر بگیرید و ببینید که چقدر به حقل و نقل تمام مردم ایران کمک کردند و در این زمینه تاثیر گذار بودهاند.
۸. پیدا کردن ذهنیت برنامه نویسی
استیو جابز، خالق شرکت اپل، جملهی فوق العادهای دارد:
هرکسی باید برنامه نویسی را یاد بگیرد، زیرا برنامه نویسی به شما نحوهی فکر کردن را یاد میدهد.
نکتهای که در خصوص برنامه نویسی وجود دارد این است که برنامه نویسان همیشه با مشکلاتی در کدهایشان مواجه میشوند که باید آن مشکل را تجزیه و تحلیل کنند که بتوانند آن را حل کنند. و تا زمانی که آن مشکل را حل نکنند، چیزی که میخواهند بسازند ناقص میماند.
این عادت حل کردن مشکلات نکتهای است که به برنامه نویسان در دنیای عادی نیز بسیار کمک میکنند. برنامه نویسان در دنیای واقعی هم وقتی با مشکلی برخورد میکنند، سعی میکنند آن را تجزیه و تحلیل کنند تا بتوانند از پس آن مشکل بر بیایند. در واقع برنامه نویسان برای هر مشکلی به دنبال یک راه حل هستند و این فوق العاده است.
جمع بندی
به جملهی زیر دقت کنید:
اینکه بدانید چرا میخواهید برنامه نویس شوید، «چگونگی» تلاش کردن شما برای برنامه نویس شدن را تحت تاثیر قرار میدهد.
پس قبل از اینکه یاد گیری برنامه نویسی را شروع کنید و یا در حین آن، این سوال مهم را از خودتان بپرسید:
چرا من میخواهم برنامه نویسی را یاد بگیرم؟ دلیلیم برای انجام این کار چیست؟
سپس با توجه به پاسخی که به این سوال میدهید همینطور صحبت های بالا، یک مسیر مناسب برای یادگیری برنامه نویسی انتخاب کنید و اگر علاقه داشته باشید، میتوانید از دنیای برنامه نویسی لذت ببرید.
اگر میخواهید به یک برنامه نویس حرفهای تبدیل شوید، پیشهاد میکنم کتاب «دوبار فکر کن، یک بار کد بزن» را مطالعه کنید.
درباره مهدی خسروی
۸ سال پیش که یادگیری برنامه نویسی رو آغاز کردم، با یک مشکل بزرگ مواجه شدم: کمبود منابع آموزشی حرفهای و کاربردی به زبان فارسی. به همین دلیل، بعد از چندین سال فعالیت حرفهای در زمینهی برنامه نویسی، تصمیم گرفتم دانستهها و تجربیات خودم را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم. پیشنهاد میکنم به آدرس yadify.com/gifts حتما سر بزنید :)
نوشته های بیشتر از مهدی خسرویمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
عالی بود عالی بود ! مچکر